روز #۱- تحقیقات اولیه و تعیین هدف
سلام
با توجه به اینکه می خوام روزی یک ساعت وقت بذارم؛ هر روز گام کوچکی را انجام می دم.
شناسایی بازار هدف:
آشنایی با یک یا دو کتابفروشی آنلاین یا پلتفرمهای موجود در ایران (مثل دیجیکالا، فیدیبو، طاقچه و …)
مرور دستهبندیها و کتابهای پرفروش آنها. برای مثال، در اینستاگرام یا سایتها دسته بندی های روانشناسی، رمانهای ایرانی و خارجی، و کتابهای موفقیت چه جایگاهی در فروش دارند.
بررسی نقاط ضعف و قوت این پلتفرمها (این کار به شما کمک میکند تا در مرحله بعد، استراتژی متمایزی ارائه دهید)
نتیجه:
+ دیجی کالا رو بررسی کردم. در دیجی کالا بیشترین فروش مربوط به گروه روانشناسی با ماهیت غیر دانشگاهی و مثلا اسرار موفقیت و.. هستش و بعد از اون هم رمان ها جایگاه بالایی دارند. متاسفانه بیشترین فروش متعلق به انتشاراتی هایی هست که نه کیفیت چاپ و تولید خوبی دارند و نه ترجمه خوبی دارند و کتاب هاشون را با تخفیف های عجیب و غریب (بعضا تا ۸۰% تخفیف) برای فروش گذاشتند و تعدادشون هم کم نیست و مثلا در هفته بالای ۲۰۰ جلد از هر عنوان می فروشند اما از این ها که عبور می کنیم به انتشاراتی های خوبی می رسیم که هم مترجم ها واقعا عالیند هم کیفیت محصول بالاست و جالب اینجانست که این کتاب ها عموما هیچ تخفیفی هم ندارند اما فروش اون ها در هفته در حدود ۱۰۰ جلد از هر عنوانه.. من قطعا نمی خوام از انتشاراتی های نامرغوب استفاده کنم و ترجیحم اینه که فقط کتاب های همین انتشاراتی های با کیفیت رو بفروشم. اینجوری هم کیفیت کارم بالا می مونه هم ارزش افزوده برای مردم خلق می کنم و هم حاشیه سودم بیشتر می شه.
نقاط قوت دیجی کالا: داشتن کاربر بسیار بالا به واسطه شهرت و همینطور همه جور کاربری در این پلتفرم. دیجی کالا یک مارکت پلیس هست و بنابراین در تهیه محتوا و زنجیره تامین فروشنده های مختلفی حضور دارند و بنابراین تک بازیگر نیست و از طرفی رقابت رو در دیجی کالا بالا می بره و علاوه بر رقابت های جهانی در اینستا گرام و گوگل، غرفه دارها در دیجی کالا با همدیگه هم باید مبارزه کنند!
نقطه ضعف: فروشگاه تخصصی کتاب نیست و توضیحات و… برای هر کتاب مختصره
+ طاقچه کتاب های صوتی و الکترونیکی ارایه می ده و کاربرهای زیادی داره. مهمترین نکته اینه که زنجیره تامین شون خیلی متفاوت از کتاب های چاپیه چون نیازی به پیش خرید یا همکاری در فروش و همچنین رساندن کتاب به دست مشتری، هزینه ارسال و.. ندارند.
نقطه قوت: اینکه در این عرصه پیشتازه و علاوه بر فروش کتاب یک شبکه اجتماعی هم داره که خواننده های هر کتاب به هم وصل می شن و…زنجیره تامین خیلی ساده تر از فروش کتاب کاغذیه
نقطه ضعف: کتاب کاغذی نداره و برای افرادی که تمایلشون به لمس کتاب و حس بوی کتابه فایده ای نداره.
+ سیبوک یا ۳۰book کتابفروش کاغذی مشهوریه که تمرکزش فقط روی کتابه و مثل دیجی کالا نیست که همه چیز بفروشه. وقتی در گوگل می زنیم خرید کتاب به عنوان لینک دوم میاد. کتاب هاش رو همیشه با ۱۰% تخفیف ارایه می ده البته هزینه ارسال با مشتریه. بانک کاملی از کتاب ها رو داره و محل جغرافیاییش هم در میدان انقلابه و بنابراین کمترین مشکل رو در تهیه و تامین کتاب داره. دسته بندی پرفروش ها مثل دیجی کالا و عموما در دسته روانشناسی موفقیت و بعد رمان های خارجی هستش.
نقطه قوت: تخصصی داره کار می کنه. از قدیم بوده و جزو پیشتازای فروش کتاب کاغذیه. نزدیکه میدان انقلابه. تنوع و تخفیف محصول بالایی داره.
نقطه ضعف: فقط فروشنده است و به نظرم درگیری کاربر در اون خیلی بالانیست. به هر حال جزو رقبای اصلی من خواهد بود.
تحلیل رقبا:
چگونگی معرفی کتاب ها توسط رقبا
چند صفحه از رقبای اصلی را بررسی کنید (اینستاگرام، سایت فروش کتاب، یا صفحات نقد کتاب).
+دیجی کالا: کمترین حد از معرفی رو داره. خیلی معرفی مختصری از کتاب و ویژگی های اون و البته حضور کاربرای بالا و توصیف و نظر اون ها در مورد کتاب باعث میشه این محتوا قوی شه.
+طاقچه: واقعا حرفه ای معرفی می کنه. هم گزیده های کتاب رو داره هم توضیح مفصل می ده. هم کاربرها گزیده های خودشون رو اونجا نمایش میدهند هم برای معرفی کتاب بعضا ویدیو اختصاصی می سازند.
+ سیبوک: علاوه بر معرفی کتاب، نظرات کاربران، بریده های کتاب، دسته بندی های مشخص، پرفروش ها و همینطور پیشنهاد کتاب مشابه از روش های معرفی اونه.
اینستاگرام:
+سیبوک با داشتن ۲۰۴ هزار فالوورر و ۱۱ هزار پست. ریلز از بریده های کتاب می ذاره. معرفی بهترین ترجمه از هر کتاب. اعلام تخفیف ها. پست های آخرش تماما ویدیوی تک اسلایدیه و عکس نمی ذاره. چالش های کتاب خوانی میذاره و مثلا می گه سخت ترین کتابی که خوندی چی بوده و…
+ طاقچه هم ۲۰۶ هزار فالوور داره و کلا ۲۵۰۰ پست گذاشته. پست های آخر طاقچه هم قالبا ویدویه. نویسنده ها صحبت می کنند. معرفی کتاب مصاحبه با مردم آدم در مورد هدیه کتاب هایی که به هم دادند. اگر عکس گذاشته باشه هم چند اسلایدی و معرفی کتابه. از مراحل تولید کتاب های صوتی هم گذاشته. اعلام تخفیف.
+دیجی کالا چون محصولات متنوع داره اینستاشو بررسی نمی کنم
نتیجه امروز و نوشتن اهداف کوتاهمدت:
هدف در این مرحله این است که یک سایت یا فروشگاه آنلاین ایجاد کنیم.. بنابراین، تصمیم بگیریم که از چه پلتفرمهایی میخواهیم برای راهاندازی فروشگاه استفاده کنیم
تصمیم من اینه که فقط کتاب های کاغذی بفروشم و این کتاب ها رو در دو پلتفرم بفروشم. یکی فروشگاه اینترنتی ای با ووکامرس و در وردپرس بسازم و دیگری یک صفحه اینستاگرام.
نویسنده: تمدن
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!